Auto spuiten en de prijsverschillen

Auto spuiten en de prijsverschillen

Lakschade is geen standaard schade die door een verzekering verzekerd wordt. Wilt u weten wat het kost om uw auto te laten spuiten?

Maak hieronder gratis uw schadeverslag aan en ontvang meerdere offertes om uw auto te laten spuiten bij de beste schadehersteller bij u in de buurt.

Start Nu

 

Lakschade is erg vervelend, of het nu een gevolg is van een stom ongelukje of van vandalisme aan uw auto. Om toch even duidelijk te hebben wat het precies kost om uw auto te laten spuiten of lakschade aan de auto te herstellen en hoe het hele proces in zijn werk gaat hebben wij het even voor u opgesomd.

 

Het autospuitproces

Om lakschade te laten repareren kunt u terecht bij een schadehersteller of een spuitbedrijf. Helaas zijn deze werkzaamheden erg prijzig. Allereerst omdat de verf (de autolak) voor de auto erg duur is. Voor het optimale resultaat moet kwaliteitslak worden gebruikt. Helaas kost deze lak alleen al gauw meer dan 500 euro. U kunt ervan uitgaan dat de meeste schadebedrijven of spuitbedrijven dezelfde kwaliteit autolak gebruiken, dus het prijsverschil tussen de verschillende bedrijven ligt niet bij de lak, maar vooral in de werkwijze van de desbetreffende schadehersteller. Het is niet alleen het spuiten dat moet gebeuren, er is een hele lijst van werkzaamheden die een spuiter moet uitvoeren om het gewenste resultaat te krijgen: demonteren, ontroesten, las werkzaamheden, schuren en strak maken, grondlakken, weer schuren, spuiten, monteren, afwerken en poetsen. Bij een goede overspuitbeurt moet zelfs de motor van de auto eruit worden gehaald, verder moeten er heel veel onderdelen verwijderd of afgeplakt worden. Al met al gaat hier immens veel tijd in zitten en dus ook veel geld. Daar komt bij dat alle soorten lak en schuurpapier die gebruikt worden ook kosten met zich meebrengen .

 

Zie ook: Kosten uitdeuken zonder spuiten

 

Een autospuiter kiezen

U kunt de spuitklus zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. U kunt bij een schadeherstelbedrijf of spuitbedrijf aangeven wat u wilt en welke stappen in het proces niet nodig zijn in uw ogen. Bedenk wel dat goed vakwerk tijd en dus geld kost. U wilt geen spijt krijgen van een dergelijke dure klus doordat u hier en daar onregelmatigheden ziet op de carrosserie. Informeer goed in uw omgeving bij mensen die ervaring hebben met een bepaald schadeherstelbedrijf, of bekijk de beoordeling op onze website. Vraag met onze website verschillende offertes aan en vergelijk deze met elkaar. Deukweg.nl werkt alleen samen met FOCWA-gecertificeerde bedrijven, er wordt dus altijd kwaliteit geleverd.

 

Wat kost het om een auto te spuiten?

Er zijn meerdere manieren hoe u een auto bij een schadehersteller kunt aanleveren. Wanneer u bijvoorbeeld uw auto zelf heeft behandelt, kan de autospuiter hem voor een veel lagere prijs voor u spuiten. De kosten komen dan uit op minimaal 600-700 euro. Wanneer het schadeherstelbedrijf uw auto ook moet schuren is dit al minimaal 1000 euro. Omdat u misschien zelf niet zo handig bent of gewoon alles door een professional wilt laten doen, zijn de gemiddelde kosten al gauw 2000 euro. Dit kan variëren van 1500 euro tot wel 4000 euro, het hangt allemaal af van de kwaliteit en de hoeveelheid werk ermee gemoeid is. 

Gerelateerde artikelen

De voordelen van Deukweg.nl

 • Overzicht

  Vergelijk op prijs, kwaliteit en afstand

 • Gemak

  De eerste offertes binnen 24 uur

 • Kwaliteit

  FOCWA erkende bedrijven

 • Landelijk

  Meer dan 400 shadeherstellers

 • Transparantie

  Onafhankelijk & vrijblijvend advies

 • Service

  4 jaar garantie op uw reparatie