De oplossing voor interieurschade

Interieurschade herstellen

Interieurschade

Het is zo vervelend: iemand laat een sigaret vallen in uw auto en er zit een brandgat in de bekleding van de auto. En ook nog eens op een plek waar het voor iedereen te zien is! Of u komt thuis van een lekker middagje bos met uw trouwe viervoeter en u komt tot de ontdekking dat hij heeft zitten knagen aan de achterbank. Voor menig persoon zullen deze scenario’s een realiteit van alledag zijn. Wat doet u in situaties als deze en wat kan u doen om schade aan het interieur van uw auto te voorkomen? Deukweg.nl heeft de volgende soorten interieurschade en de daarbij horende tips voor u opgesomd om uw auto mooi en netjes te houden:

 

Dashboard

Bij dashboardschade kunt u denken aan bijvoorbeeld verkleuring van uw dashboard door de zon. Dit is makkelijk te voorkomen door een zonnescherm te plaatsen, aan de buitenkant of aan de binnenkant van uw autoruit. Voor een paar euro heeft u al een zilveren zonnescherm die aan de binnenkant van het autoraam geplaatst kan worden. Daarnaast zijn er ook opties in de vorm van een grote doek aan de buitenkant van de autoruit en stoffen covers die u kunt plaatsen op het dashboard zelf.

Een dashboard van een auto kan ook schade oplopen doordat er ingebouwde apparatuur is verwijderd om plaats te maken voor bijvoorbeeld een nieuwe autoradio of navigatiesysteem. In dit geval is het lastig dit te voorkomen of zelf aan de slag te gaan om de schade aan het dashboard weg te werken. In zo’n geval kunt u bij Deukweg.nl terecht.

 

Schade aan uw stuur

Niet ieder autostuur is gemaakt van dezelfde kwaliteit leer, dit is verschillend per merk en per type auto. Om er zeker van te zijn dat uw stuur minimaal gevoelig is voor beschadiging is het dus handig om te weten van welk materiaal het stuur in uw auto is gemaakt en wat de ervaringen van andere autobezitters zijn. Het is vaak goedkoper om een beschadigd stuur van een auto te repareren dan het te vervangen. Alleen uit praktijkervaringen blijkt dat het prijsverschil echter vaak nihil is en dat u beter een nieuw stuur kunt aanschaffen.

 

Schade aan autobekleding

Beschadigingen aan de bekleding van uw auto kunnen erg divers van aard zijn. Zo is er natuurlijk het bekende brandgat, maar ook scheurtjes en andere vormen van slijtage kunnen erg vervelend zijn. Als u lederen bekleding in uw auto heeft is het slim om deze bekleding eens in de zoveel tijd in te vetten met een verzorgende olie. Vergeet niet om van tevoren het leer eerst te reinigen. Probeer hier wat informatie over op te zoeken of vraag om advies bij een specialist. Toch blijft schade aan de bekleding lastig te voorkomen omdat het vaak om slijtage gaat of simpelweg omdat er een ongelukje is gebeurt.

 

Goedkoop schadeherstel

Via Deukweg.nl of de Deukweg.nl-app kunt u door middel van foto’s van het interieur een schadeverslag maken waarop schadeherstellers u binnen 24 uur een offerte sturen. Zo kunt u makkelijk en snel de goedkoopste en best beoordeelde schadehersteller kiezen.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van Deukweg.nl

 • Overzicht

  Vergelijk op prijs, kwaliteit en afstand

 • Gemak

  De eerste offertes binnen 24 uur

 • Kwaliteit

  FOCWA erkende bedrijven

 • Landelijk

  Meer dan 400 shadeherstellers

 • Transparantie

  Onafhankelijk & vrijblijvend advies

 • Service

  4 jaar garantie op uw reparatie