De slimme schadehersteller

De slimme schadehersteller

De schadehersteller is iemand die opgeleid is voor het uitvoeren van schadeherstel bij een schadebedrijf. Deze hersteller bezit de juiste papieren omdat hij in staat is om te werken binnen een kader van strenge regels. Hij werkt immers met moderne apparatuur, werkt op een milieuvriendelijke manier en hij dient te zorgen voor een veilige werkomgeving bij zijn autoschadebedrijf.

 

De slimme schadehersteller

De federatie die hierop toezicht houdt is de FOCWA. Zij eisen van schadeherstelbedrijven onder andere dat de medewerkers goed opgeleid is om het schadeherstel die zij uitvoeren perfect uitvoeren. De schadehersteller is dan ook geschoold om nieuwere en alternatieve vormen van schadeherstel toe te passen, zoals de methodes die onder smartrepair vallen. Denk dan aan spotrepair om lakschade en krasschade te herstellen, of uitdeuken zonder lakschade (ook wel uitdeuken zonder spuiten, uzs of restyling genoemd), een manier van auto uitdeuken.

 

De schadehersteller en de FOCWA

Daarnaast hanteert de FOCWA strenge regels om de veiligheid van de medewerkers te waarbergen, om autoschade zo goed mogelijk te herstellen en om kwaliteit te leveren zodat dat het schadebedrijf minimaal vier jaar garantie op de herstelde onderdelen verschaft.

 

De schadehersteller en de verzekeraar

Als u autoschade heeft opgelopen en deze via de verzekeraar afhandelt, dan wijzen mogelijk een schadehersteller voor u aan,  omdat zij afspraken met dit schadebedrijf hebben gemaakt. Dit is echter niet verplicht. Daarnaast is het voordeliger als u kleine autoschade voor eigen rekening neemt en dit niet via de verzekeraar afhandelt. Hiermee zorgt u ervoor dat uw eigen risico niet stijgt en u niet daalt op de bonus-malus-ladder.

 

Geen vage schadehersteller

Elke schadeherstelbedrijf dat bij Deukweg.nl is aangesloten is ook lid van de FOCWA. U komt dus niet in contact met een vaag bedrijf dat niet de klant op 1 heeft staan, of een autoschadeherstelbedrijf waarvan de reputatie twijfelachtig is.

 

Deukweg.nl en de schadehersteller

Deukweg.nl onderhoudt nauwe banden met elke schadehersteller die partner is. Zo zorgen wij enerzijds voor een tevreden schadehersteller en zien wij er anderzijds op toe dat elke autoschade van de klant tot in de nopjes wordt afgehandeld. Wilt u zelf de expertise van onze schadebedrijven aan de kaak stellen? Dan kunt u foto’s van uw autoschade uploaden met een beschrijving. Dit doet u door hieronder op Start Nu te klikken.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van Deukweg.nl

 • Overzicht

  Vergelijk op prijs, kwaliteit en afstand

 • Gemak

  De eerste offertes binnen 24 uur

 • Kwaliteit

  FOCWA erkende bedrijven

 • Landelijk

  Meer dan 400 shadeherstellers

 • Transparantie

  Onafhankelijk & vrijblijvend advies

 • Service

  4 jaar garantie op uw reparatie