Hagelschade

hagelschade, hagel, carroserie, verzekering, reparatie

Omdat het alweer een paar keer heeft gehageld dit jaar en hagelbuien vooral in de zomer voorkomen heeft Deukweg alle feiten over hagelschade op een rijtje gezet zodat u goed voorbereid bent op een hagelbui.

 

Hagel komt vooral voor in de zomer en gaat vaak gepaard met een onweersbui. U kunt een hagelbui herkennen aan een groengele lucht. Helaas kunnen hagelstenen tot wel 4 centimeter groot zijn en is de kans op schade aan uw auto groot tijdens een hagelbui.

 

Is hagelschade te voorkomen?

 

Hagel komt vaak plotseling en er is dan ook vrij weinig wat u kunt doen op het gebied van preventie. U kunt een opblaasbedje of een matras op de auto leggen om deze van de bovenkant (waar hagel de meeste schade aanricht) te beschermen.

 

Reparatie hagelschade 

 

Wanneer uw auto toch schade heeft opgelopen, wordt deze schade meestal gerepareerd met het U.Z.S. systeem: uitdeuken zonder spuiten. De schade is bijna altijd volledig te herstellen. Voor de beste deal kunt u foto’s van de schade uploaden op Deukweg.nl. Bijna alle schadeherstellers hebben ervaring met hagelschade en uitdeuken zonder spuiten.

 

Ben ik verzekerd tegen hagelschade?

Veel mensen weten niet of ze verzekerd zijn tegen hagelschade. Het is daarom handig om het na te gaan bij uw eigen verzekering, voordat u deze afsluit of bijvoorbeeld wanneer u op vakantie gaat en ook in het buitenland voor alles verzekerd wilt zijn. Consumenten die niet aanvullend verzekerd zijn hebben vaak ook geen recht op vergoeding bij hagelschade, terwijl de kosten flink op kunnen lopen. Onderschat hagelschade niet en overweeg een aanvullende verzekering voor auto, motor of caravan, kijk daarbij niet alleen naar de premie, maar lees ook goed de voorwaarden. Een andere optie is helaas het zelf betalen van de schade. Een schadeverslag via Deukweg.nl verzacht de pijn van het zelf moeten betalen van de schade aangezien u bij ons reparatiekosten bespaart.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van Deukweg.nl

 • Overzicht

  Vergelijk op prijs, kwaliteit en afstand

 • Gemak

  De eerste offertes binnen 24 uur

 • Kwaliteit

  FOCWA erkende bedrijven

 • Landelijk

  Meer dan 400 shadeherstellers

 • Transparantie

  Onafhankelijk & vrijblijvend advies

 • Service

  4 jaar garantie op uw reparatie