Kosten spotrepair

Kosten spotrepair

Wat zijn de kosten van spotrepair (ook wel “plaatselijk bijspuiten”)? Wat zijn de prijzen van herstel door het toepassen van spotrepair? Een antwoord is lastig te vinden, maar Deukweg.nl heeft het uitgezocht voor u. Spotrepair is namelijk voordeliger dan hoe zulke reparaties in het verleden werden uitgevoerd. Het is zo goed als onzichtbaar, vereist geen demontage van het beschadigde onderdeel, verbruikt minder lak en is daardoor milieuvriendelijk en meteen goedkoper.

 

Kosten spotrepair: oorzaak en herstel

De oorzaak heeft nauwelijks invloed op de kosten van spotrepair. Deze hersteltechniek helpt bij schades veroorzaakt door krasschade door sleutels, lichte parkeerschade, hagelschade en putjes door hagel. Helaas is deze vorm van herstel niet overal mogelijk. Zo is het meestal niet mogelijk om de lak van het dak, de motorkap of de kofferbak te herstellen. Bumperschade is bij enkele auto´s ook niet te repareren aangezien de nieuwere modellen gefabriceerd zijn in kunststof, waardoor de bumper vervangen moet worden.

 

Spotrepair: lage kosten, veel arbeid

Spotrepair is geen eenvoudige taak. Het vergt ervaring, geduld en intelligentie om de autoschade zo goed mogelijk te repareren. De schadehersteller heeft de klus af in maximaal een half uur. Hierin schuurt en plamuurt hij de schade, verft hij de schade meerdere malen en polijst hij ook de auto. Voor een mooie overgang, werkt de medewerker van het autoschadebedrijf over een grotere oppervlak dan de schade alleen.

 

Kosten spotrepair

De kosten van spotrepair variëren tussen de 80 en de 145 euro, hoewel u toch rekening moet houden van een kostenpost van minimaal 100 euro. Gemiddeld bent u rond de 125 euro kwijt. Vergeleken met traditioneel herstel door demontage, bespaart u ongeveer 65%. Door de relatief lage kosten, is het, afhankelijk van uw budget, voordeliger de schade zelf te betalen in plaats van het te laten claimen bij de verzekering omdat u hiermee een hogere voorkomt. Lees onze blogpost over uw autoverzekering en ons persbericht Rij geen deuk in uw no-claim voor meer informatie.

 

Lagere kosten van spotrepair via Deukweg.nl

De kosten van spotrepair die wij hebben gevonden zijn slechts indicaties. Elke schade heeft namelijk een eigen prijskaartje. Upload daarom kosteloos een schadeverslag van uw autoschade en vraag aan de autoschadebedrijf of spotrepair mogelijk is. Zo ontvangt u een offerte met de kosten voor uw reparatie en een beschrijving van hoe het reparatieproces zou verlopen.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van Deukweg.nl

 • Overzicht

  Vergelijk op prijs, kwaliteit en afstand

 • Gemak

  De eerste offertes binnen 24 uur

 • Kwaliteit

  FOCWA erkende bedrijven

 • Landelijk

  Meer dan 400 shadeherstellers

 • Transparantie

  Onafhankelijk & vrijblijvend advies

 • Service

  4 jaar garantie op uw reparatie