Opmerkelijk! Krasschade door 20 procent van de autobezitters veroorzaakt!

Krasschade

Twintig procent van de autobezitters heeft wel eens krasschade aan de auto van een ander veroorzaakt. 11% is doorgereden zonder dit te melden. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Direct Research in opdracht van AkzoNobel. AkzoNobel is een Nederlandse multinational met activiteiten voornamelijk op het gebied van verven en lakken voor de autoindustrie.

 

Krassen

Uit onderzoek over krasschade komt naar voren dat veel autobezitters te maken krijgen met krasschade. In totaal werden 579 autobezitters geïnterviewd. Van de ondervraagden zegt 88 procent krassen te hebben gehad op de auto. In 37 procent van de gevallen werd de schade gemaakt door iemand anders.
 65 procent van de automobilisten laat de kras uiteindelijk zitten, de overige bestuurders laten de schade herstellen. Wanneer een kras diep is of roestvorming ontstaat, gaat men hiervoor voornamelijk naar een schadeherstelbedrijf.

 

Soorten krasschade

De meest voorkomende soorten krasschade is sleutelschade aan het portier van de auto, of krasschade bij de tankdop van de auto. Krassen verwijderen is belangrijk om verdergaande schade te voorkomen. Professioneel herstel van krassen zorgt ervoor dat het plaatwerk van de auto weer optimaal is zonder dat uw auto in waarde zakt. Wij adviseren daarom altijd om even een aantal foto’s van de schade te maken met een korte beschrijving, dan krijgt u snel en simpel een aantal offertes via Deukweg.nl om deze schade aan uw auto te laten verwijderen.

 

Krasschade in parkeergarage


Parkeergarages en het stadscentrum zijn plekken waar een grote kans op krasschade is. Als u bewust naar krasschade op auto’s kijkt, dan zal het u opvallen dat er enorm veel krasschade op auto’s zit. Uit het onderzoek blijkt dat de schade voornamelijk ontstaat door de eigen sleutelbos of door onbekenden. Van de respondenten is 31 procent bang voor bekrassing op een groot terrein. En 54 procent van de vrouwen vermijdt zelfs parkeerplekken waar een grote kans op schade is, bij de mannen is dat 35 procent. 
Een kras op een zichtbare plek, zoals op de portier en motorkap vinden zowel vrouwen als mannen het meest vervelend.

 

Krasschade herstellen

Heb jij recent of eerder krasschade opgelopen en wil jij je auto uitdeuken? Dan kan Deukweg.nl je hierbij helpen. Deukweg.nl zorgt er altijd voor je autoschade meerdere offertes krijgt van aangesloten autoschadeherstellers. Deukweg.nl heeft daardoor de laagste prijs garantie. Jij kiest met welk bedrijf jij in zee gaat op basis van prijs, kwaliteit en afstand. Wil je hier meer over weten? Bezoek dan de blogpost met meer informatie. Als je nu al een schadeverslag wil indienen, dan kan dat ook. Gebruik je deukweg.nl dan weet je zeker dat je altijd de beste prijs/kwaliteit verhouding hebt! 

Gerelateerde artikelen

De voordelen van Deukweg.nl

 • Overzicht

  Vergelijk op prijs, kwaliteit en afstand

 • Gemak

  De eerste offertes binnen 24 uur

 • Kwaliteit

  FOCWA erkende bedrijven

 • Landelijk

  Meer dan 400 shadeherstellers

 • Transparantie

  Onafhankelijk & vrijblijvend advies

 • Service

  4 jaar garantie op uw reparatie